3 vakanties voor de zomer van 2020

Nu je door de maatregelen rondom Corona niet op vakantie kunt zoals je dat normaal zou doen, is het tijd om je zomerplannen te herzien. Want ook al kun je niet naar Frankrijk of Italië, er zijn genoeg vakantieplannen die je wél kunt doen. Ook in Nederland is het namelijk heerlijk vakantie vieren. In deze blog zetten we een paar vakantie ideeën voor je op een rijtje.

Fietsvakantie

Wij Nederlanders houden wel van fietsen, er is geen land ter wereld waar er op jaarbasis zoveel gefietst wordt als bij ons. En de omstandigheden zijn er dan ook ideaal voor in Nederland: overal goede fietspaden, weinig bergen of heuvels waar je tegen op moet fietsen, duidelijke bewegwijzering: niets staat je als fietser in Nederland in de weg! Dus profiteer van deze omstandigheden en trek er op uit met je fiets. Je kunt op verschillende manieren een fietsvakantie doen: je kunt van bestemming A naar bestemming B fietsen, en dan met bijvoorbeeld het ov weer naar huis. Maar je kunt ook een rondtocht doen, waarbij je op dezelfde locatie eindigt als vanwaar je begonnen bent. En dit kan ook prima je eigen huis zijn. Of je maakt vanuit een startlocatie verschillende (dag) tripjes. Kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Zeilvakantie

Lekker op het water, zonnetje op je hoofd: voor veel mensen is dit het ultieme zomer- en vakantiegevoel! Ga op zeilvakantie en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Heb je zelf een boot? Dan is het helemaal makkelijk. Anders kun je een boot huren, met of zonder schipper erbij. Er zijn tal van boten te huur, afhankelijk van jouw kunnen en de omvang van je reisgezelschap is er altijd wel eentje die aansluit bij wat jij zoekt. Zorg dat je de juiste uitrusting hebt, met water- en winddichte Zeilkleding beleef je veel meer plezier aan je tijd op het water. Een Zeiljas is bijvoorbeeld essentieel, deze beschermt je tegen de wind als het ’s avonds afkoelt.

Natuurvakantie

Hou je van de natuur, en wil je Nederland verder ontdekken? Ga dan op een natuurcamping staan en geniet van de mooie omgeving. Natuurcampings kenmerken zich door de rust en nabijheid van de natuur, en daarmee zijn deze campings de ideale plek om weer even helemaal op te laden. Lekker wakker worden met het gefluit van vogels om je heen, een boek lezen voor je tent en ’s avonds barbecueën met de buren (of lekker in je eentje). Klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is een natuurcamping helemaal jouw ding.

Geef een reactie