Veilig de zomer door! Zo bescherm je, je kind tegen de zon 

Wat een feest dat mooie weer! De afgelopen weken heeft de zon zich bijna iedere dag laten zien en volgens verschillende weerstations blijft het mooie weer ook deze zomer aanhouden. Vooral juni en augustus worden naar verwachtingen hele warme en zonovergoten maanden. Menig Nederlander zal er dan ook vaak op uit trekken voor een dagje strand, park of pretpark. Toch worden we ook dit jaar wel nog maar een keer gewaarschuwd voor de keerzijde van de zon. Hoe fijn de zon ook is, hij brengt wel schade toe aan onze huid. In dit blog vertellen we je dan ook graag hoe je, je kindje het beste kan beschermen.

Zonnebrand met een hoge factor

Zonbescherming in de vorm van zonnebrand is altijd aan te raden. Smeer je kindje (en jezelf) minimaal een half uurtje voordat jullie naar buiten gaan goed in. Zo heeft de zonnebrand nog even de kans om in te trekken zodat het maximaal zijn werk kan doen. Er bestaan verschillende factoren qua zonnebrand. Hoe hoger de factor, hoe langer de zonnebrand bescherming biedt. Ga dus het liefst voor factor 30 of 50. Bij factor 30 moet je er wel opletten dat je dus iets vaker smeert om dezelfde bescherming te garanderen. Vergeet bij het insmeren voor de neus, oren, handjes, knieholtes en voetjes niet. Dit zijn de plekken die nogal eens worden vergeten maar doordat de huid daar dunner is veel vatbaarder voor zonneschade.

Kleding en accessoires

Naast zonnebrand met een hoge factor is ook kleding zeker aan te raden. Kleding houdt niet alle Uv-straling tegen maar wel een groot gedeelte hiervan. Zorg er wel voor dat de kleding droog blijft of vervang het shirtje zodra je kindje uit het water komt. Naast kleding kunnen accessoires zoals een petje of een kinderzonnebril ook goed helpen. Het petje beschermt het hoofd van je kindje tegen de zon en de kinderzonnebril uiteraard de ogen. Op zoek naar een leuke kinderzonnebril? Charlie Temple heeft een uitgebreid aanbod met de leukste modellen die jouw kind zeker weten wilt dragen.

Schaduw

Naast kleding, accessoires en zonnebrand met een hoge factor blijft schaduw toch wel het beste advies. Zorg ervoor dat jullie altijd een schaduwplekje hebben waar je kindje lekker kan spelen en/of kan slapen en houdt ze het liefst tussen 10.00 en 15.00 uit de zon. Heb je in de tuin of op de plek waar jullie verblijven geen schaduw? Creëer dan zelf een plekje met bijvoorbeeld een parasol of doeken. 

Geef een reactie