Blij verrast met een strakke en gemakkelijke vloer

Weet je wat ik altijd zo leuk vind aan het lakken van mijn nagels? Dat je het mooi kan afwerken met een strakke laag van topcoat. Het mooie kunstwerk dat je op je nagels hebt gecreëerd, wordt dan beschermd met een mooie gladde laag. Zo kan je het eigenlijk ook bekijken met het volgende: een epoxy vloer!

Zo glad en voor zo weinig moeite

Er worden in mijn omgeving veel goede tips over nagellakken gegeven. Een daarvan is dat er beweerd wordt dat je je nagels beter in twee lagen kan aanbrengen dan in plaats van alles in een keer. Dat is met epoxy vloercoating en eigenlijk met allerlei soorten lak aanbrengen eigenlijk ook zo. Wanneer je namelijk de laag te dik aanbrengt, zal het minder goed en minder snel drogen. Misschien denk je wel net zoals ik,’Oh, juist handig. Dan is het lekker in een keer af.’ Zo gefrustreerd werd ik ervan, toen ik ontdekte dat mijn gelakte nagels weer verpest waren. De laag was te dik en kon niet goed ‘hechten’. Hechten is namelijk een belangrijk proces, wil je dat het gelakte oppervlak goed droogt.

Situatie van de ondergrond en eventuele voorbereidingen

Het is in principe het belangrijkst om voor een schone en droge ondergrond te zorgen vooraf. Een natte of vettige vloer is over het algemeen minder handig en vraagt meestal om meer liters vloercoating. Ook is het verstandig om er alvast rekening mee te houden dat de grond die je gaat bedekken met epoxy vloercoating voor een bepaalde tijd niet beloopbaar is. Vanzelfsprekend heeft dit tijd nodig om op te drogen. Uiteraard moet de kamer helemaal leeg zijn voordat je begint. Dat werkt het makkelijkst, zonder al die rotzooi en prullaria.

Een gemak en lust voor het oog

Wie houdt er nu niet van zo een heerlijk strakke vloer? Ik wel in ieder geval! Weet je dat dit ook de beste vloeren zijn voor mensen met veel allergieën? Breek me vooral de bek niet open over huisstofmijt! Dit heb ikzelf en ik kan je vertellen dat dit een grote last was, toen ik nog geen medicatie hiervoor had. Een gladde vloer is eenvoudig schoon te maken door het egale oppervlak. Stof kan zich hier niet gemakkelijk verzamelen en vegen is leuker dan je ooit had durven dromen! Eenmaal schoongemaakt? Daar is dan die prachtig gladde vloer! Je kan uiteraard ook de kleur van je ‘topcoat’-vloer kiezen. Mijn kleur zou de kleur van porselein zijn.

Geef een reactie