WKR: waar houd je rekening mee?

Budgetten

Als officemanager (of de echte manager) van een MKB bedrijf is er natuurlijk een hoop om rekening mee te houden in je prognoses en budgetten. Je rekent misschien met name op dingen als salaris, reiskostenvergoeding en andere directe zaken die je hebt afgesproken in de overeenkomsten met je personeel. Maar als ik ergens achter ben gekomen als officemanager met een bedrijf van ongeveer 15 man, is dat er een hoop andere kleine zaken zijn waar je rekening mee moet houden die ook geld kosten – en mogelijk nog meer als je niet binnen de WKR blijft. Mijn manager heeft namelijk de budgettering van personeelszaken aan mij overgelaten, en daar komt een hoop bij kijken. Ik heb een lijstje gemaakt van zaken die verder geld kosten gedurende het jaar- en het zijn met name hele leuke dingen voor het personeel Hopelijk kunnen jullie hier dan beter rekening mee houden dan ik steeds deed. Een kleine sidenote: cadeaus onder de €25,- (die aan een aantal eisen voldoen) mag je buiten de WKR houden. Scheelt weer aan het einde van het jaar.

Kosten

Zo heb je onder meer:

  • Verjaardagscadeau’s. Voor al je personeelsleden zal je hier een bedrag voor moeten reserveren en je wil natuurlijk niet met iets halfslachtigs aankomen die ene keer per jaar.
  • Jubilea, baby’s of huwelijken: als je personeelsleden dit meemaken sta jij natuurlijk hier bij stil met een lekkere fles bubbels of een mooie bos bloemen. Ga uit van 1 feestachtig iets per collega per jaar, dan zit je met je schattingen bijna altijd goed.
  • Sinterklaas, pasen en kerst kunnen natuurlijk ook niet zomaar voorbij gaan zonder dat jij een klein presentje aan je team geeft. Zeker de kerst chocolade vind ik altijd enorm leuk om te geven. Wij doen ook nog altijd een kerstpakket voor het hele team. Kerstpresentjes bestellen raad ik je trouwens aan om tijdig op de agenda te zetten. Het is heerlijk je even rustig te verdiepen in alle keuzes en zo is alles nog beschikbaar!
  • Personeelsuitjes! Minstens één keer per jaar zou je met het hele team wat leuks moeten gaan doen in het kader van teambuilding. Even weg uit kantoor en met zijn allen wat tijd in elkaar steken. En als je hier nog een cursusachtig aspect aan geeft, mag je deze dag op opleidingen boeken voor de belastingdienst. Gezellig én fiscaal vriendelijk.
  • En natuurlijk de borrels op kantoor! Daar gaat flink wat drank en snacks doorheen, dus budgetteer deze mee!

Succes dit jaar!

Geef een reactie