Een huis kopen, is dat nu de juiste tijd?

De huizenmarkt staat door de corona crisis aardig op zijn kop. Er is te zien dat er minder huizen worden aangeboden, terwijl ook de hypotheekrentes weer langzamerhand aan het stijgen zijn. Is het dan nu wel relevant om nu te kijken naar een huis? In dit blog brengen we je graag op de hoogte van de actuele gebeurtenissen. We geven je een tip om de laagste hypotheekrente te vinden en brengen we je kort op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Minder huizen te koop!

Nu is het zo dat het tegenwoordig al erg lastig is om aan een woning te komen. Zo staan er zeer lange rijen voor (sociale) huurwoningen, maar zijn koophuizen ook erg schaars op dit moment. Mede door het coronavirus is er nu een verschuiving te zien in de huizenmarkt. Verkopers van huizen wachten liever deze onzekere periode af, waardoor kopers nu moeten wachten om uiteindelijk een huis te bemachtigen.

Versoepeling in het betalen van de hypotheek

Vele bedrijven, maar zeker ook vele huishoudens, leven in een onzekere tijd. Zo zijn er vele mensen die misschien minder of niets verdienen. Dit kan soms nare gevolgen meebrengen, omdat mensen door één wereldwijde gebeurtenis straks misschien niet meer de hypotheek kunnen betalen. Gelukkig is hier een oplossing voor bedachten. Nederlandse banken, waaronder ABN Amro, bieden een uitstel van betaling aan bij gedupeerden. Dit zorgt voor versoepeling bij huishoudens, om de zorgen bij vele mensen te ontnemen. Het is nu eenmaal een onzekere tijd, waar we nu persoonlijk mee moeten leven en niks aan kunnen doen.

Verandering van de hypotheekrente

De corona crisis heeft al aardig wat van zich laten horen, ook voor de huizenmarkt. Waar een aantal maanden de hypotheekrentes hun laagste punt bereikten, is nu te zien dat de hypotheekrentes weer zullen stijgen. Dit zal niet in één keer als een speer omhoog schieten, maar is het wel realistisch dat we rekening houden dat deze rentes omhoog zullen gaan. Om een goed inzicht te krijgen in de verschillende hypotheekrentes, is er hypotheekrente.nl!

Bij hypotheekrente.nl vind je de laagste rente!

Door deze onzekere tijd, wordt er nu erg veel geschommeld met hypotheekrentes. Alle rentes gaan langzamerhand omhoog, waardoor het overzicht bij sommigen even weg valt. Wanneer je op het punt staat om een huis te kopen, is het natuurlijk wel fijn om te zien waar je de laagste hypotheekrente kunt afsluiten. Hypotheekrente.nl kan je hiermee helpen, om gezamenlijkd e laagste hypotheekrente voor je uit te kiezen!

Geef een reactie