Wat is shortlease precies?

Steeds meer mensen stappen over van het kopen van een nieuwe auto naar het leasen van een nieuwe auto. Zo rijd je vaak de nieuwste modellen en heb je de minste onderhoud kosten. Dit idee was eerst voornamelijk gunstig voor bedrijven die nieuwe bedrijfsauto’s nodig hadden, dit vaak als je te maken hebt met nieuw personeel of personeel dat wisselt of als het net wat minder gaat met de zaak. Leasen kan tegenwoordig ook privé. Echter zijn er wel een aantal consequenties die private lease met zich mee brengt. Om dit alles behendig te ontwijken terwijl je geniet van de mooiste nieuwe modellen is er een nieuw alternatief, shortlease prive

 

Wat houd het in?

Shortlease lijkt erg op het normale of reguliere private lease, overigens kan shortlease natuurlijk ook voor bedrijven. Het idee is dus dat je nog steeds maandelijks betaalt voor het gebruik van je nieuwe auto. Dit scheelt weer een hoop in de portemonnee omdat je niet in een klap heel je spaarrekening hoeft te plunderen. De auto staat wel gewoon op jouw naam, maar is in principe nog steeds het eigendom van de leasemaatschappij. Het grootste voordeel dat je met shortlease kan krijgen is dat het weinig tot geen invloed zal hebben op de hoogte van de te verkrijgen hypotheek, in tegenstelling tot het reguliere leasen waarbij dit zeker wel van invloed is. Het verschil met private lease is dus dat shortlease eigenlijk een soort van huur is, daarom zit je niet vast aan een BKR registratie en heeft dit dus ook weinig invloed op je toekomst. 

 

Wat er over het algemeen wordt afgesproken is dat je op basis van de looptijd van de overeenkomst een het aantal kilometers dat je rijd betaal je een vast bedrag per maand. Zo hoef je alleen nog de brandstof apart af te rekenen. Veel bedrijven vragen wel een borg maar die krijg je aan het eind van het liedje weer netjes terug mits je de auto in een goede staat inlevert. 

 

Wat zijn alle mogelijkheden?

De standaard termijnen voor een shortlease contract zijn vaak 3,6 of 9 maanden. Ook het aantal kilometers is erg flexibel. Voor de precieze samenstellingen van de paketten is het altijd handig om even te bellen naar de autodealer. Voor elk persoon is er wel een passende oplossing. Rijd je bijvoorbeeld erg veel de ene maand en bijna niets de andere dan zijn daar zeker een aantal mogelijkheden die je kunnen helpen met het vaststellen voor de juiste hoeveelheid per maand. In het maandbedrag zit de wegenbelasting, inzittendenverzekering, onderhoud en reparaties bij vertrouwde merkdealers, vervangend vervoer na 24 uur, het behouden van schadevrije jaren en pechhulp.

Geef een reactie