Een goedkope motorverzekering, ga je dan voor WA of voor all risk

WA verzekering, motorverzekering all risk. Wat is het allemaal? Het zijn twee verschillende begrippen, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen. Het gaat in beide gevallen over een verzekering tegen schade als bestuurder zijnde. Deze tekst gaat over een goedkope motorverzekering. Om die rede wordt er hier gesproken over motorverzekeringen. Echter heb je dezelfde verzekeringssoorten voor de auto en de brommer bijvoorbeeld. Heb je net je rijbewijs en ben je aan het zoeken naar de nodige informatie? Ben je om die rede begonnen met zoeken naar een goedkope motorverzekering? Dan komt het goed uit dat je deze tekst bent tegengekomen! Lees maar snel verder.

Wat het betekent als je WA verzekerd bent

Er zijn nu twee termen langsgekomen en wellicht weet je helemaal niet wat het exact inhoudt. We leggen het daarom graag even snel voor je uit. Iedereen die je op de weg tegen komt is minimaal WA verzekerd. Dat is iets dat je zeker weet. Het is namelijk een verplichting om minimaal WA verzekerd te zijn. Hierbij ben je verzekerd tegen de schade die jij maakt bij een ander. Rij je met je motor tegen een stilstaande auto aan die hierdoor een deuk en/of krassen heeft? Dan wordt dit vergoed vanuit je verzekering. Echter hoef je niet te rekenen op een vergoeding voor de schade aan je eigen motor. Het ongeluk is immers jouw schuld. Dit zit wat anders dan bij de motorverzekering all risk. Hoe dat dan werkt? Kom erachter in de volgende alinea.

Een motorverzekering all risk

We gaan even door op de hiervoor beschreven situatie. Je lette even niet zo goed op en bent met de motor tegen een auto aangekomen. Je hebt dit ongeluk gelukkig overleefd, maar je motor is er iets minder aan toe. Er is nogal wat schade te zien aan de motor. Je weet nu dat je dan niet hoeft te rekenen op een vergoeding indien je slechts WA verzekerd bent. Echter worden alle kosten wél volledig vergoed op het moment dat je all risk verzekerd bent. Wel zo fijn. Je bent echter op zoek naar een goedkope motorverzekering. Voor welke van de twee verzekeringen kun je dan het beste kiezen? Lees het volgende stukje tekst.

 

Een goedkope motorverzekering WA versus all risk

Wat is nu dan het voordeligst? Je betaalt voor beide verzekeringen een vast maandelijks bedrag. Dit bedrag is hoger bij de all risk verzekering dan bij de WA verzekering. Wel is het dus zo dat je eigen schade niet wordt vergoed als je WA verzekerd bent indien de schade je eigen schuld is. Dit wordt weer wel vergoed bij een motorverzekering all risk. Het is eigenlijk puur gokken of je zelf schade zal maken of niet.

Een goedkope motorverzekering, het ligt aan je eigen gedrag. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk je echter dat het je echt niet zal overkomen? Overweeg dan om slechts voor de WA verzekering te gaan. Dit is de goedkoopste optie als je nooit zelf schade rijdt. De all risk verzekering is daarentegen weer het goedkoopst indien je wél schade rijdt.

Geef een reactie