Viva la Vakantie!

Drukke tijden

Soms zijn er van die periodes in je leven dat alles even iets  drukker is dan gehoopt. Soms door leuke redenen (bruiloften, baby’s, of een combinatie van dit), soms door minder leuke dingen (ziekte, sterfgevallen, etc.). Ik merk altijd dat in deze tijden mijn zin in vakantie enorm toeneemt. Het is een soort omgekeerd verband: hoe minder tijd er is om op vakantie gaan, hoe liever ik op vakantie ga. Meestal lost dit probleem zich op door wat in de toekomst te boeken, zodat je daar naar uit kan kijken en het dan meteen wat rustiger is. Ik zit nu echt al twee jaar in de drukke periode en ben het onderhand goed zat. Een beetje vakantie moet toch even te doen zijn? Al is het maar een weekendje weg. Achter elkaar was er wel iets, danwel met de ouders, danwel met de schoonouders, nieuwe huizen, nieuwe banen of problemen met de kinderen. Moraal van het verhaal: juist als je nog kinderen onder de vijf hebt kan je gebruik maken van vakanties buiten de schoolvakanties om, maar de oudste is onderhand drie en we zijn nog altijd niet verder geweest dan een midweekje Zandvoort. Waar het trouwens ook nog regende.

Zoektocht

Ik besloot het tijdens het eten eens op te gooien: hoe zou vrouwlief dit zien? Bij het woord vakantie begon ze te lachen en zei dat ze niet meer weet wat dat is. Mooi. Vrouwlief heeft ook behoefte aan een weekje naar de zon. Ik opperde dat ik wel een leuke vakantie zou zoeken, het enige wat zij hoefde te doen was vrij regelen van haar werk. Dat was te overzien. Zo geschiedde: een halfuurtje later zat ik achter de computer en zocht op Google naar goede reisdeals. Dat was soms nog best lastig. Zeker met twee kleine kinderen is het vinden van een geslaagde vakantie voor een niet al te hoge prijs een hele speurtocht. Je wil voldoende ruimte, speelruimte voor de kinderen, idealiter een animatieteam en eigenlijk ook nog wat grote mensenfaciliteiten, zoals een bar en restaurant.

Losse reis

Ik besloot eens los te gaan zoeken. Dus losse tickets voor vervoer en een losse hotelreservering. Dit bleek de sleutel tot succes. Ik zocht op Vliegtickets Turkije en had binnen no time een goede deal te pakken. Door daarna deze data op hotelsites in te  vullen en naar eigen wens aan te passen hebben we nu ook een hotelletje erbij met al bovengenoemde wensen. Volgende week vliegen we uit. Ik tel als een kind de dagen nu al af.

Geef een reactie