Van tuinhok naar feestruimte

Tuinhuisje

Wij hebben in de tuin een redelijk ongebruikt tuinhuisje. Hij is eigenlijk best groot, maar we gebruiken hem alleen om spullen tegen aan te laten leunen of snel neer te zetten. Echter staat het gross van onze troep toch in de schuur, die zich aan de andere kant van de tuin bevindt. Laatst vroeg iemand wat we met het huisje deden. We keken elkaar aan en moesten een beetje lachen: eigenlijk waren we vergeten dat we dit huisje op het terrein hadden staan. Het was voor ons een beetje zoiets geworden als een lantaarnpaal: je merkt niet dat het er is, tot het weg is. Dit gesprek zette ons echter wel aan het denken. Het is best zonde om hier een huisje te hebben wat we helemaal niet gebruiken. Verhuren vonden we wat heftig, en afbreken ook zonde: hij is compleet intact en ziet er prima uit. Uiteindelijk besloten we het tijdens het eten eens op te gooien om te zien of de pubers een goed idee hadden.

Feesthok

Het antwoord was unaniem: een feesthuisje. Wij dachten eerst nog dat het een grapje was, maar de pubers waren heel serieus. Als er nu vrienden over kwamen hadden wij last van het geluid en konden ze nooit eens rustig de woonkamer bezetten. Als we nou van het tuinhuisje een leuke plek maakte om te chillen kon degene die een gezelschap had daar lekker ontspannen. Lekkere sofa er in, televisie erbij en een koelkast met drank. We hebben er even over nagedacht maar vonden het zelf eigenlijk zo een slecht idee nog niet. Zo konden wij ook rustig met vrienden daar zitten als de ander vroeg naar bed wou (of, zoals in mijn geval, niet met het voetbal opgescheept wil zitten op haar vrije avond). Onder de voorwaarde dat de pubers zouden helpen met opknappen besloten we er voor te gaan.

Klussen

We hebben eerst de muren geschilderd en het plafond gewit. Het was toch minder mooi dan we dachten, maar een likje verf kan een hoop schelen. Als vloer besloten we lekker laminaat te leggen. Makkelijk, niet te duur maar wel heel mooi en duurzaam. We zijn nu nog op zoek naar een goede bank en een oude televisie en koelkast, om het huisje compleet te maken. En een agenda, zodat we een feestrooster kunnen maken. Aangezien ik het meeste kluswerk heb gedaan vind ik persoonlijk dat ik als eerst mag kiezen. Ik ben benieuwd hoe de rest dat ziet.

Geef een reactie