Verwen jezelf!

In de koude wintermaanden kan het moeilijk zijn om tijd voor jezelf te nemen. Het is donker buiten en overal is het koud. Het einde van het jaar kan ook veel stress met zich mee brengen en soms wordt zelfverwenning een beetje vergeten. Het is wel erg belangrijk om te doen, dus hier zijn een paar snelle tips om jezelf te trakteren in de wintermaanden. De tips zijn opgedeeld in ‘dagelijks’ en ‘wekelijks’, voor tips die gemakkelijk elke dag in te plannen zijn en tips waarbij dat misschien niet zo snel zou lukken.

Dagelijks

Belangrijk is om dagelijks een pauze in te lassen. Doe dit door bijvoorbeeld 5 minuten niks te doen. Je hoeft niks te willen, te vinden en nergens aan te denken. Het zijn een paar minuten voor jezelf, maar het kan al snel rust in het dagelijks leven brengen.

Een andere goede manier om jezelf dagelijks iets te gunnen is door een playlist aan te maken met al je favoriete liedjes. Het is iets kleins, maar het zijn favoriete liedjes voor een reden, toch? De perfecte tijd om hiernaar te luisteren is tijdens een rondje buiten lopen. De buitenlucht kan verfrissing geven en kan goed tegen vermoeidheid helpen. Daarnaast kan de zon helpen om je in een goed humeur te brengen.

De laatste dagelijkse bezigheid is het vermijden van een toxische inbreng. Dit kan vrij moeilijk zijn, zeker in het begin. Het aangeven dat iemand niet geschikt voor je is, is al een hele stap. De stap erna is om die persoon zoveel mogelijk te vermijden, of niet met hen in contact te komen. Als iemand je niet goed laat voelen (en je hoeft er geen contact mee te hebben), waarom zou je dan met ze praten?

Wekelijks

Soms zijn dingen die goed voor iemand zijn niet handig om dagelijks te doen of is het niet logisch om dagelijks te doen. Neem bijvoorbeeld iets bakken. Een taart of koekjes bakken neemt niet al te veel tijd in beslag, maar dagelijks bakken is misschien niet het handigste om te doen. Dit kan wel wekelijks. Bakken kan veel rust in brengen en er komt iets positiefs en lekkers uit. Het is ook leuk om de baksels te delen met vrienden of collega’s en hun dag ook op te fleuren!

Heb een film avond! Dit is misschien zelf een maandelijks ding, maar het is zeker aan te raden. Neem popcorn en vrienden en ga naar de bioscoop of kijk thuis een film. Televisie schermen zijn vaak groter, en door een simpele HDMI kabel kan een laptop op een monitor aangesloten worden voor meer kijkplezier.

Voer willekeurige, vriendelijke handelingen uit! Ga bijvoorbeeld naar een boekenwinkel en, terwijl je wat leuks voor jezelf zoekt, laat een briefje met een aardig bericht achter in een boek. Het is super leuk om te vinden en het geeft jouw ook een goed gevoel.

Het is allemaal zo simpel om te doen en toch doen we het niet. Maar probeer het eens in het nieuwe jaar en zie hoe je je dan voelt!

Geef een reactie