ss rotterdam

Dagje uit op het water

Iedereen houdt ervan om af en toe erop uit te gaan. Natuurlijk heeft iedereen een ander beeld van wat hij of zij leuk vindt maar de sleur doorbreken is voor iedereen prettig van tijd tot tijd. We vervallen echter vaak in dezelfde uitjes omdat we die eens gedaan hebben en goed bevallen zijn. Ironisch genoeg creëren we dan ook met de sleur doorbreken een sleur. Daarom heb ik hier een uitje die iedere Nederlander gedaan moet hebben. We zijn toch mensen van het water, of niet? Lees je mee over deze blog omtrent een dagje in de havenstad van Nederland

Écht Rotterdam

Zelfs voor mensen die niet persé fan zijn van Feyenoord is Rotterdam een leuke stad. Vaak worden Rotterdam en Amsterdam tegenover elkaar gezet en dat is niet alleen logisch wat betreft de voetbalgeschiedenis. Ook wat betreft de indeling en architectuur van de stad staan de twee tegenover elkaar. Maar dat maakt het zo leuk om af en toe naar een andere stad te gaan. Lange tijd was Rotterdam dé havenstad van de wereld, kun je het je voorstellen in ons kleine kikkerlandje? Er zijn dan ook genoeg dingen te zien die hier nog op duiden, musea, de haven zelf etc. 

Aan boord van de SS Rotterdam

En hoe kan je die indrukwekkende feiten nu beter beleven dan op het water zelf? Voeg een activiteit toe aan dit Rotterdamse dagje uit met middag aan boord van de SS Rotterdam. Dit prachtige schip ligt in de haven van Rotterdam en is vaak open voor bezoekers naast hotelgasten. Hotelgasten? Ja zeker, je kan namelijk ook overnachten op dit drijvende hotel. Perfect voor als een enkel dagje uit niet genoeg is en je liever een paar dagen de hort op bent en het zuiden van ons landje wilt ontdekken. 

Sluit het af met een heerlijk diner

Aan het einde van de dag is er maar één manier om zo’n dag in de havens en op het water af te sluiten en dat is met een heerlijk diner. Voor de echte nostalgie raad ik persoonlijk aan om een plekje te reserveren in hotel en restaurant New York. Dit restaurant is gevestigd in een oud gebouw en ligt aan één van de oude havens. Je kan er terecht voor een chic diner maar ook voor een gezellige familieaangelegenheid. Het eten is heerlijk en de ambiance gezellig, wat wil je nog meer tijdens en na je dagje uit?

Geef een reactie