Reizen doe je veilig!

Reisgeneratie

Het is misschien een typisch millenialdingetje, maar deze generatie lijkt standaard verre reizen te willen maken. Misschien komt het doordat de tickets naar een ver land niet veel duurder zijn dan de tickets naar Spanje vroeger waren of omdat we zijn opgevoed met het idee dat de hele wereld voor ons begaanbaar is, maar zelden hoor je nog dat deze generatie alleen in Europa blijft. Amerika, Brazilië, Zuid-Oost Azië: de bestemmingen zijn eindeloos. We zijn avontuurlijk, we zijn onze eigen pioniers. Door kennis te maken met andere culturen verbreden we die van ons zelf, en door mee te leven met andere mensen verbreden we onze eigen horizon. We leren blij te zijn met wat Nederland ons kan bieden en zijn dankbaar voor de mooie natuur die de planeet ons zomaar gegeven heeft. Gratis.

Veiligheid

Echter gaat al dat reizen niet zonder risico. Hoe mooi de planeet ook is, er zijn altijd mensen die toch misbruik willen maken van de situatie. Je kan beroofd worden, of overvallen. Je spullen zijn kwijt of je wordt opgelicht waar je bij staat. Touristje pesten is de passie van sommige mensen en dat kan een behoorlijke stempel drukken op je reis. Het is daarom verstandig om een aantal zaken goed op orde te hebben:

  • Bewaar je belangrijkste spullen, zoals je geld, paspoort en visum, niet in je rugtas. Deze kan van onder opengesneden worden, of door de echte experts open gemaakt zonder dat jij het merkt. Als je dit kwijt bent in een land waar de zaken niet zo goed geregeld zijn als hier, kan dat je reis behoorlijk verpesten.
  • Zorg dat je niet teveel waardevolle spullen bij je draagt. Als je niks mee hebt, kan het ook niet gestolen worden. Kleed je daarnaast niet als iemand die veel spullen zou hebben. Draag oude, lelijke kleding en zorg dat je je op die manier kan mengen tussen de inheemse bevolking. Dan ben je een stuk veiliger dan door er uit te springen in een menigte.
  • Zorg voor een flightbag om je spullen heen. Zo kan je je tas in het hotel veilig stellen, en in het vliegtuig jezelf er van verzekeren dat er geen spullen uit gaan. Of nog erger: in worden gestopt. Ik bescherm mijn flightbag zelf altijd met een slot van Axa, en de sleutel houd ik bij me. Zo weet ik zeker dat mijn tas veilig afgesloten is.

Genieten

Ondanks dat je voorzichtig moet zijn is het natuurlijk het belangrijkst gewoon te genieten van de mooiste natuur. Veel plezier, oude wereldreiziger!

Geef een reactie