daily paper

Modefanaten opgelet: ken jij Daily Paper?

Zoals jullie weten hou ik van mode en vooral de laatste weetjes. In deze blog wil ik daarom een wel heel bijzonder modemerk wat ik onlangs heb ontdekt in het daglicht zitten: Daily paper. 

Wat is het voor kledingmerk?

Dit modemerk is opgericht in 2012 door drie jeugdvrienden en heeft inmiddels twee vestigingen in Amsterdam. Wat interessant is aan Daily Paper is dat het is ontstaan vanuit een blog waarin muziek, kunst en cultuur centraal stond. Het merk groeit ontzettend snel en heeft veel populariteit in Europa gekregen. 

De kledingstukken van Daily Paper zijn uniek naar mijn idee en de items laten eigen persoonlijkheid zien. Zo hebben een aantal van de items uit de huidige collectie allemaal geldbiljetten als print. Ook de opvallende kleuren die de stukken hebben is iets wat gelijk in het oog springt. Opvallend is de ‘ street culture’ invloed die terug te zien is in de stijl van de kledingstukken. Er zijn verschillende online video’s vanuit het merk waarin ook juist die ‘street culture’ naar voren komt. De kleding is op een bepaalde manier gewaagd, geven een statement, maar zijn zeker te dragen bij de dagelijkse dingen. 

Het merk biedt kleding voor zowel mannen als vrouwen, en zelfs voor baby’s! Ook voor accessoires kan je bij Daily Paper goed terecht. Petten, tassen en leuke gadgets zoals stickers voor een camera zijn er volop. 

Duurzaamheid staat voorop

Daily Paper heeft als kernwaarde duurzaamheid voorop gesteld, wat ook duidelijk terug komt op de officiële website en de promotie via sociale mediakanalen. Het merk gaat doelbewust uitdagingen aan op het gebied van eerlijke productie. Ook heeft het inclusiviteit hoog in het vaandel staan, wat ook een inspiratiebron is voor de kledingstukken. Zo beschrijft de website dat zij het belangrijk vinden dat mensen elkaar tolereren en vrij kunnen zijn. 

De collecties hebben ook een cultureel educatief doel, zo stellen ze. Er is wat te vertellen over culturen om ons heen. Ook zet het merk is actief in voor bepaalde goede doelen. Zo hebben ze een voetbalveld laten bouwen in Ghana met de opbrengsten van de collecties. 

Tenslotte streeft Daily Paper er naar om grondstof gebruik te beperken tot dat wat nodig is. Wat niet nodig is zou dan ook niet gebruikt moeten worden, om zo het milieu en de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Daarom worden de kledingstukken gemaakt van biologisch katoen en worden er geen dierlijke producten gebruikt bij de productie. 

Al met al, is dit een merk wat we zeker in de gaten moeten houden! Ik ben zelf in ieder geval helemaal onder de indruk.

Geef een reactie