Met deze tips maak je je tuin pas echt gezellig!

Afgelopen voorjaar besloot ik mijn tuin een flinke metamorfose te geven. Het was namelijk niets meer dan een grasveldje met wat steen. En dat vond ik zonde, want mijn tuin had de potentie om een hele fijne BBQ-spot voor de zomer te kunnen zijn! Ik besloot er het nodige werk in te stoppen. Onkruid wieden, nieuwe plantjes planten en natuurlijk het leukste onderdeel: nieuwe tuinmeubelen uitkiezen. Voor ik het wist was mijn tuin zomerklaar. Mijn tuin was zelfs zo gezellig geworden, dat het de vaste hangplek voor mijn vriendengroep werd. Benieuwd hoe jij jouw tuin super gezellig kan maken voor de volgende zomer? Lees dan gauw verder.

De perfecte loungeset

Elke gezellige achtertuin beschikt natuurlijk over mooie en comfortabele tuinmeubelen. Die vervallen witte plastic tafel en stoeltjes hebben hun beste tijd ook wel gehad. Tijd voor iets nieuws, zoals een strakke loungeset. Een mooie loungeset staat ontzettend chique, en hoeft niet eens zo duur te zijn. Mocht je niet zoveel te besteden hebben, let dan vooral op aanbiedingen. Soms gaat er een mooie loungeset voor een prikkie de deur uit als je er op tijd bij bent. Waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen, is natuurlijk het oppervlak van je tuin. Past die grote hoekbank wel, of neemt hij gelijk de helft van de tuin in beslag? Gelukkig komen tuinmeubelen in verschillende soorten en maten. Wat bijvoorbeeld ook een aanrader is om naar te kijken, is een allweather loungeset. We leven ten slotte wel nog steeds in Nederland en een natte zomer is niet ongewoon. Wat je wensen voor tuinmeubelen ook zijn, er zit sowieso voor ieder wat wils tussen! Wat ook een leuk idee is, is om je tuinmeubelen zelf nog te decoreren met kleurrijke kussens en spreitjes. Zo geef je je zithoek een fijne Ibiza look.

Lichtjes, vuur en een BBQ

Een gezellige achtertuin is natuurlijk niet compleet zonder stringlights, vuurkorven en een barbeque set. Stringlights of andere vormen van tuinverlichting geven je tuin al snel een sprookjesachtige sfeer. Perfect voor de zwoele zomeravonden. En een vuurkorf staat niet alleen heel decoratief, het biedt ook nog eens de nodige warmte voor als het in de avond wat frisser wordt. Want ja, zoals ik eerder al zei, we leven nog steeds in Nederland. En in de avonden kan het flink afkoelen. Wil je dat jouw vrienden en familie allemaal bij jou over de vloer komen (of in dit geval over het gras), zorg dan dat je je gezellige tuinset compleet maakt met een barbeque. Dat hoort ten slotte bij de perfecte zomer, en het brengt mensen bij elkaar!

Geef een reactie