Tips om je MacBook langer heel te houden!  

Herken je dat? Toen je, je laptop net had aangeschaft kon je nog uren doen met je batterij. Inmiddels is je accu na een paar uurtjes echt wel op en moet je, je MacBook alweer aan het stroom hangen. Helaas is een afnemende accuduur een bekend fenomeen en ben je niet de enige. Toch kan je hier wel iets aan doen! Benieuwd wat? In dit blog een aantal tips op de accuduur van je laptop te behouden.

Houd de accu (gedeelte) vol

Een accu werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als de benzinetank van je auto. Je kunt de hele benzinetank leeg rijden maar onder op in je tank zit eigenlijk vooral je reserve gedeelte en daar wil je alleen gebruik van maken als het echt nodig is. Zo niet, dan tank je het liefste als je nog een of 2 streepjes hebt. Dit geldt ook voor de accu van je MacBook. Je kunt hem helemaal leeg laten lopen maar daar wordt de accu niet beter van in tegenstelling wat veel mensen wel denken. Laat je accu liever weer om tussen de 20% en 30% om de levensduur van je accu te verlengen.

Maak gebruik van de spaarstand

Wist je dat de spaarstand veel minder van je accu vergt dan de normale stand? De spaarstand spaart energie door bijvoorbeeld de helderheid van het beeldscherm aan te passen en achtergrondprogramma's tijdelijk stop te zitten. Dit kan allemaal geen kwaad en is juist alleen maar beter voor je accu.

Laat je laptop niet te warm worden

Heb je, je laptop vaak op schoot? Grote kans dat jouw accu dan zijn warmte niet kwijt kan. Een laptop draait en moet zichzelf kunnen afkoelen. Jouw schoot is vaak ook warm waardoor het de laptop niet lukt om de warmte kwijt te raken. Dit geldt ook voor je laptop op een kussen zetten. Het kussen weerkaatst de warmte juist weer terug. Zet je laptop liever op tafel of gebruikt een speciale houder voor je MacBook.

Haal de lader er weer op tijd uit

Wist je dat je accu lui kan worden als je laptop voortdurend aan het stroom hangt? Om te voorkomen dat de accu van je MacBook lui wordt kun je het beste je oplader meteen weer verwijderen als je accu vol is.

Met deze tips gaat jouw accu als het goed is wat langer mee. Is het voor jouw accu helaas al te laat en valt de levensduur niet te redden? Dan is het goed om eens na te denken over je MacBook batterij te laten vervangen. Een accu heeft gewoon een beperkte levensduur en zal eerder vervangen moeten worden dan je MacBook zelf als je er netjes mee omgaat.

Geef een reactie