Iets terugdoen voor opa en oma

Ze staan ons hele leven al voor ons klaar, je gaat na een bezoek nooit met honger weg en ze sturen je trouw bij elke verjaardag een lief kaartje, ik heb het natuurlijk over opa en oma! Laatst hoorde ik voor het eerst van nationale opa en oma-dag en het verbaasde mij eigenlijk dat ik hier nog nooit van had gehoord. Het zette mij wel aan het denken, want hoe leuk is het om iets liefs voor je opa en oma terug te doen. Tijdens mijn basisschooltijd at ik altijd op dinsdag bij opa en oma en deden we urenlang spelletjes, maar toen ik ouder werd verdwenen deze dagen een beetje. Daarom is het tijd om iets terug te doen! Daar hoeft het natuurlijk niet nationale opa en oma-dag te zijn, wat voor jouw informatie op 4 juni is, maar dat kan op ieder moment.

Terug naar vroeger

In het weekend zijn er talloze uitstapjes om met je opa en oma te doen. Zo kun je in het Nederlands Openluchtmuseum terug naar het Nederland van vroeger. Neem een kijkje bij een arbeidershuisje uit de jaren zeventig en warm je op bij het haardvuur van de smid. Fun fact; alle molens, huizen en boerderijen stonden vroeger ergens in Nederland. Ook het Museum van de Twintigste Eeuw neemt je mee naar vroeger. Ik weet zeker dat opa’s en oma’s het leuk vinden om weer eens oude radio’s en televisies en oud speelgoed te zien, en daarnaast oude radiofragmenten en hits te beluisteren.

Ontdekken

De Orchideeën Hoeve is een waar junglepark. Hier vind je een prachtige natuurwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren. Van zwevende bloementuin tot stokstaartjestuin en van orchideeënkwekerij tot alpaca’s; je kunt hier je de hele dag goed vermaken. Verder kun je de natuur ontdekken bij verschillende stadstuinen, kruidentuinen of pluktuinen. Er zijn in Nederland veel groene plekken met de mooiste, gekste en meest exotische planten en bloemen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld naar het Hortus Botanicus Leiden, het Aardbeienterras of de Stadskruidentuin Rotterdamse Munt.

Praktische hulp

Heb je nu niet zoveel tijd voor een dagje weg, maar wil je toch iets liefs doen voor je opa en oma? Help ze dan bij wat praktische zaken. Doe bijvoorbeeld de boodschappen, lap de ramen of houd de tuin netjes bij. Ook bij bepaalde aankopen kun jij een helpende hand bieden. Moet jouw opa of oma bijvoorbeeld een rollator kopen, help ze dan eens met online onderzoek en aankoop. Ook weet ik zeker dat jouw opa en oma blij zijn met een lekker etentje of een mooie bos bloemen.

Geef een reactie