Leuke dingen om te doen met vrienden

Om de koude wintermaanden door te komen kunnen we allemaal wel eens een leuk dagje uit gebruiken. Helaas komt het soms voor dat je met je vriendengroep in een soort sleur terechtkomt. Als jullie bijvoorbeeld altijd hetzelfde doen raken er een aantal mensen verveeld en haken die af, maar de rest vind het niet hetzelfde als zij er niet bij zijn. Soms wil je even ontsnappen uit de dagelijkse sleur van werken en naar school of je studie gaan, en op sommige dagen is samen op de bank hangen en een film kijken het fijnste wat er is om lekker te ontspannen, maar vaak is erop uit gaan en naar buiten, iets organiseren juist wat er weer een beetje leven in brengt. We zetten hier wat leuke ideeën!

Organiseer een filmavond

Films kijken is misschien iets wat je al vaak doet met je vrienden of alleen thuis op de bank, dus het verliest al snel het speciale. Zonde, want een film kijken is juist iets waar je een leuke activiteit van kan maken! Je kunt natuurlijk naar de bioscoop, maar daar is het altijd jammer dat je niet echt gezellig kunt kletsen tussendoor. En je betaalt een hoop geld voor het kaartje en snacks, terwijl je ook gewoon thuis een film kan kijken. Organiseer eens een filmavond, maar maak het wel speciaal. Laat de film niet zien op je televisie maar kijk eens naar bijvoorbeeld een beamer huren. Lekker groot beeld, een ouderwetse vibe en je beleeft de film nog intenser. Daarbij is het gewoon enorm gezellig! Maak wat lekkers, haal iets te drinken in huis en maak een lekkere zithoek klaar. Als je niet genoeg banken en stoelen hebt, leg matrassen op de grond met een berg kussens erop voor nog meer gezelligheid!

Ga naar een museum of workshop

Zelf kom ik met met vrienden en familie nooit verder dan een keertje winkelen in de stad, naar de film of thuis lekker bijkletsen. Misschien een keer uit eten, maar verder is het soms lastig om iets te verzinnen. Ga er dus eens op uit op de boel te verkennen. Een dagje naar een museum kan bijvoorbeeld ontzettend leuk zijn. Kies bijvoorbeeld allebei een favoriet schilderij uit en teken het na, of ga daarna naar buiten of weer naar huis en probeer een leuk beeld wat je zag op een foto te recreeëren. 

Als een museum toch niet zo voor jou is zijn er natuurlijk ook andere dingen die je kunt doen. Een leuke workshop bijvoorbeeld. Met zijn allen leren koken, bakken tuinieren of schilderen. Er is veel meer te ontdekken dan je denkt!

Geef een reactie