De perfecte buitenplek

Het mooie weer is absoluut een feit. Na een week enorme regenbuien en onweer, is de hittegolf nu weer terug. We zitten weer volop buiten, en ook de terrassen mogen we weer op. Dus we kunnen wel stellen dat het buitenseizoen weer is begonnen!

Maar een echt goed buitenseizoen vier je natuurlijk in je eigen buitenplek. Heb je een tuin of een dakterras? Dan is het nu het moment om ervoor te zorgen dat deze helemaal spik en span is. Op deze manier kan je optimaal genieten van het buiten zijn, en kan je met een gerust hart je vrienden over de vloer hebben. Maar waar moet je dan zoal aan denken? Wij geven je een paar tips.

De basis

Een buitenplek kent altijd een paar basiselementen. Denk aan een zitplek, een parasol, en een barbecue als het past. Maar dit is uiteraard wel erg kort door de bocht. Als de ruimte het toelaat, dan is het geweldig om een mooie loungeset te hebben in één hoek, en een eettafel met stoelen in een andere hoek. De loungeset is namelijk perfect voor, ach ja, hoe kan het ook anders, loungen. Het is een plek waar je even lekker onderuit kan zitten, en kan genieten van een kop koffie in de ochtendzon, of een koud biertje in de namiddag.

Maar buiten dineren doe je toch echt liever aan een eettafel. Daarom is ons advies dan ook om een aparte eettafel te hebben voor buiten. Zeker als je ook een barbecue hebt! En neem je nou een zweefparasol die verplaatsbaar is, dan kan je altijd één van de twee zitplekken voorzien van de nodige schaduw!

Bloempotten voor buiten

Maar wil je je buitenplek nou echt mooi maken, dan zit het hem in de details. Met bloempotten kan je een buitenplek namelijk echt afmaken. Hierdoor breng je het geheel mooi samen, en voeg je nog een beetje extra groen toe, maar wel op een gestructureerde manier.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor binnen! Met bloempotten voor binnen kan je je woonkamer enorm goed opleuken. Kies de juiste bloemen en planten erbij, en je geeft je kamer direct zoveel meer karakter. Er zijn zelfs planten die gespecialiseerd zijn in het verfrissen van je lucht binnenshuis! Dit is dus een geweldige optie.

Er zijn dus veel dingen mogelijk om je buitenplek op te leuken. Vergeet niet dat veel gepaard gaat met de details, en dat je dit vaak ook binnen kan toepassen!

Geef een reactie