Je huis inrichten, hoe?

Je hebt het contract van je nieuwe huur of koopwoning getekend. Je bent maar aan het wachten tot je de sleutel krijgt en officieel je nieuwe huisje in kan. Als de tijd dan eenmaal is aangebroken dat je de sleutel in je handen hebt, is het dan nu toch echt tijd om in te gaan trekken. De ene woning wordt achter gelaten met een aantal meubels, de ander compleet leeg. Dan is het toch echt aan jou hoe je je woning gaat inrichten. Welke kleuren en materialen ga je gebruiken, van welke stijl hou je en wat wil je uitstralen met je huis? Wij geven je wat tips om je te helpen bij het inrichten van je nieuwe huisje.

Inspiratie

Allereerst is het goed om eens wat inspiratie op te doen. Vaak weet je wel wat je persoonlijke smaak is en wat je mooi vindt, maar met huizen decoratie kan dit ontzettend lastig zijn. Er is zo veel keus dat je soms even niet meer de bomen door het bos ziet. Ga op zoek naar wooninspiratie en interieur idee├źn en bezoek woonwinkels. Als je hier geen tijd voor hebt kan je er altijd voor kiezen om wat Woonmagazines aan te schaffen. Ook het internet kan je al een heel eind helpen. Online vind je allerlei woonblogs die je helpen bij het kiezen van bepaalde meubels en de algemene stijl.

Moodboard

Bij inspiratie opdoen kan je ervoor kiezen om een moodboard te maken. Verzamel je mooiste kleuren en meubels bij elkaar, print en knip ze uit en plak ze op een groot bord. Als je zoveel mogelijk afbeeldingen verzamelt en ze naast elkaar ziet, zie je sneller wat wel of niet in de smaak valt. Als je geen zin hebt in het ouderwetste knip en plak werk, kan je altijd voor de moderne optie kiezen: internet.

Verlichting

Het is over het algemeen erg belangrijk dat je huis genoeg verlichting heeft. Dit is niet alleen fijn voor jezelf ook zodat je niet elke avond in het donker zit, maar zorgt ook voor extra sfeer. Met verlichting heb je ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan staande lampen, LED lampjes, hangende lampen, ga zo maar door. Binnenverlichting komt in allerlei verschillende varianten en daarom heb je ook zoveel keus. Het assortiment van binnenverlichting is per winkel natuurlijk verschillend. Daarom zou je alvast wat research kunnen doen naar binnenverlichting online. Als je dan wat tegenkomt wat in jouw smaak valt, kan je de winkel bezoeken en de lamp eens in het echt gaan bekijken.

Geef een reactie