Een klamboe helpt goed tegen muggenprikken

We kennen het allemaal wel. Je wilt lekker gaan slapen, doet het licht uit en je ogen dicht… en daar begint het gezoem. Een veel irritanter geluid bestaat niet. En zeker niet als je lekker wilt gaan slapen. Je doet dus je ogen weer open, het licht weer aan en gaat op muggenjacht. Want dat gezoem is al irritant, geprikt worden is zo mogelijk nog vervelender. Lang verhaal kort: je kunt die mug niet vinden en het complete verhaal hiervoor herhaalt zich nog een paar keer. Tot je de volgende ochtend echt weer wakker wordt met een dikke muggenbult. Of meer. Een klamboe kan dan uitkomst bieden. In een stille kamer zal je dan door de klamboe heen heus de mug nog horen, maar hij kan echt niet meer bij je komen. En dat zorgt voor een betere nachtrust.
Klamboe

Onder een klamboe slapen is wel even wennen

Je stapt niet zomaar meer uit je bed en je moet er goed om denken dat je geen muggen juist de klamboe injaagt. Deze kunnen er dan niet meer uit en jij bent dan alsnog een lekker hapje. Kinderbedjes worden vaak afgedekt met een klamboe om kinderen te beschermen tegen de muggen. En dat is, zeker met een ledikantje, zo geregeld. Een groot tweepersoonsbed onder een klamboe krijgen, daar heb je wel wat oefening bij nodig.

Kies de goede klamboe

En dan heb ik het niet alleen over de juiste maat. Wat natuurlijk al belangrijk is, een tweepersoonsbed krijg je heus niet onder een klamboe die geschikt is voor een ledikantje. Maar let ook goed op de manier van gebruiken en ophangen. Het kan zijn dat je, voor gebruik, nog even een haak in het plafond moet (laten) draaien. Nu is dat geen probleem, maar wel jammer als je daar ‘s avonds laat pas achter komt.

Ben je toch geprikt? Wat een pech!

Dan hing waarschijnlijk het net niet goed of sloot het niet goed aan op je matras. In bovenstaande webshop vind je ook allerlei spullen voor als je per ongeluk toch geprikt bent. Want helaas kun je dat niet altijd voorkomen. Wanneer je je muskietennet bestelt, bestel dan gelijk even wat andere producten. Je weet dan zeker dat je aan alles hebt gedacht.

Geef een reactie