Bouwmachine

Ik was op zoek naar een nieuwe graafmachine voor mijn bedrijf. Deze blog gaat over het vinden van de juiste graafmachine en wat daar bij komt kijken. Er zijn heel veel verschillende soorten bouwmachines en dus is het goed dat je jezelf goed laat voorlichten voordat je tot de koop overgaat. 

Een bouwmachine aanschaffen 

Bouwmachines zijn natuurlijk erg groot en zwaar en wat betreft de veiligheid is het essentieel dat het aan de wettelijke eisen voldoet. De producent draagt hier zorg voor. Maar als je personeel hebt is het heel belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is hoe je zo'n machine bestuurt. De machine behoort natuurlijk gebruikt te worden zoals deze bedoeld is. Er wordt altijd een gebruikshandleiding bij de machine gegeven. Hier staat precies in hoe je de machine kan gebruiken en waarvoor niet. Zorg ook dat deze handleiding altijd aanwezig is in de machine. Zo voorkom je dat deze kwijt raakt. Laat je over het algemeen goed voorlichten door een ervaringsdeskundige zodat je later mocht er een ongeluk gebeuren, wel alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Doe dit voordat je tot de koop overgaat. 

Indien je een combinatie van bouwmachine onderdelen hebt, zorg dan dat je van elk onderdeel een keuring laat uitvoeren. Als je ervoor kiest een tweedehands machine te kopen, zorg dan dat je wordt geinformeerd over hoe en waarvoor de machine is gebruikt in het verleden. Dit ziet bijvoorbeeld toe op het aantal draaiuren van de machine. Ook zou ik je aanraden om de bouwmachine aan te schaffen bij een gerenommeerde dealer. Op die manier heb je ook garantie en kan je indien er een mankement ontstaat, je beroepen op die garantie. Als je zelf niet veel verstand hebt van bouwmachine zou ik als tip willen meegeven om iemand mee te nemen die hier wel verstand van heeft. Iemand die al eerder zo'n aankoop heeft gedaan kan ook van pas komen tijdens de onderhandeling. Het klinkt misschien evident maar onderzoek de binnen- en buitenkant ook goed op beschadigingen. Vraag of je eventueel een 'proefrit' kan maken zodat je eventuele mankementen kunt ontdekken. 

Mijn ervaring is dat als je goed oplet en je je goed laat voorlichten, je een hele goeie aankoop kunt doen. Ik heb binnen mijn bedrijf iemand laten komen om mijn personeel voor te lichten. De veiligheid van medewerkers staat natuurlijk te allen tijde voorop! Ik zou dit dus van harte aanraden.

Ik hoop dat deze blog leerzaam was en ik wens jullie veel succes met de aanschaf van uw bouwmachine. 

 

 

Geef een reactie