Een fijn thuiskantoor maken

Door het vele thuiswerken van de afgelopen tijd heb je waarschijnlijk in je eigen huis een plek moeten maken waar je gefocust kan werken. Want eeuwig aan de eettafel zitten met je laptop werkt natuurlijk niet zo goed, zeker niet als je moet videobellen en er van alles gaande is om je heen. Om je te kunnen concentreren en productief aan de slag te kunnen, is het belangrijk om een goed thuiskantoor te maken voor jezelf. En dat begint bij…

Een afgesloten plek

Een afgesloten plek betekent niet een hermetisch afgesloten geluiddichte ruimte. Maar het betekent wel dat je ergens een bureau hebt staan zonder afleiding. Dus niet midden in de woonkamer, met de tv achter je en iedereen die er nog meer in jouw huis woont die daar gewoon op de bank zit tijdens jouw kantooruren. Maak een plekje waar je de rest van het huis niet continu hoeft mee te maken. Dus kies iets waar je zo min mogelijk hoort en het liefst ook zo min mogelijk ziet. Een bureau voor het raam is ideaal, maar niet altijd mogelijk. Als je geen aparte ruimte over hebt in huis, overweeg dan om een divider neer te zetten om je een beetje de illusie te geven dat je toch niet in dezelfde kamer zit waar je ook relaxt. Of improviseer een divider door bijvoorbeeld een grote plant neer te zetten. Want het is fijn om de ruimtes gescheiden te houden waar je wil ontspannen en werken. Dan stelt je brein zich daar namelijk ook op in. 

De juiste tools

Op kantoor heb je waarschijnlijk allerlei spullen nodig die je thuis niet hebt. Die zijn niet allemaal te vervangen en dat is ook niet voor alles nodig. Maar een paar dingen zijn wel heel handig. In ieder geval heb je voor thuiswerken en goede computer of iPad nodig waar je mee kan videobellen, want zo moet je meetings doen. Maar iets anders is bijvoorbeeld een printer. Niet voor elk werk is dit nodig, maar het is vaak wel erg handig om te hebben voor aantekeningen e.d. Nu weet je vast wel dat inkt voor printers vrij prijzig is. HP inktcartridges kan je echter ook in de variant van huismerk kopen bij sommige printshops. Dan krijg je praktisch hetzelfde spul, maar voor veel minder geld! Bespaar op een HP 903xl multipack en doe jezelf een plezier. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kan doen om een prettige werkplek voor jezelf te creëren, maar als je eenmaal een rustig plekje en de benodigde spullen voor jouw werk hebt, dan kan je in ieder geval prima aan de slag. 

Geef een antwoord