steekwagens

Je kan beter slim werken dan (te) hard werken!

Zeker met de hoge temperaturen van nu is het helemaal niks om hard te werken. Bij elke beweging breekt het zweet je uit en het is ontzettend moeilijk om je te concentreren. Eigenlijk neem je liever de hele hittegolf vrij. Helaas hebben we niet allemaal die luxe en moeten sommigen onder ons gewoon nog steeds hard bikkelen, ongeacht de temperaturen. Daarom vertel ik vandaag over een geheim trucje. Een trucje dat veel luie mensen maar al te goed kennen: je kan beter slim werken dan (te) hard werken! Er zijn soms andere manieren om iets te doen waardoor je sneller klaar bent, minder moeite hoeft te doen of leuker te werk gaat. Vandaag geef ik je een paar voorbeelden.

Handige hulpmiddelen voor je werk

Alles in continue in beweging. Dat wil zeggen dat er altijd nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden binnen elke branche en binnen ieder vakgebied. Misschien ben jij gewend om je werk op een bepaalde manier te doen. Inmiddels zou dat al veel makkelijker kunnen dankzij allerlei handige hulpmiddelen of praktische tools. Neem bijvoorbeeld eens de logistieke sector. Het laden en lossen is een zwaar onderdeel van hun alledaagse werk. Dit doen zij natuurlijk niet helemaal zelf. Dat zou ten eerste slecht zijn voor de rug en dat houd je ten tweede ook simpelweg niet vol. Daarom zijn er genoeg logistieke hulpmiddelen online te koop. Denk hierbij aan steekwagens, palletranden of rolcontainers. Door gebruik te maken van deze handige logistieke hulpmiddelen maken zij hun werk lichter en verloopt alles een stuk sneller!

Lang leve tools!

Uiteraard is de logistieke sector niet de enige branche met handige hulpmiddelen. Aangezien een groot deel van werkend Nederland zijn dagen op kantoor spendeert, moet ik natuurlijk ook even de e-tools vermelden. Praktische programma’s kunnen jouw werklading aanzienlijk verlichten, systematiseren of vereenvoudigen. Ben je bijvoorbeeld een manager die elke week of maand een personeelsplanning moet maken? Dat is niet te doen op de ouderwetse manier. Door alle losse papiertjes verlies je het overzicht waardoor je het uiteindelijk rooster toch weer grotendeels moet omgooien. Daar schiet je niets mee op. Gelukkig zijn er tegenwoordig softwareprogramma’s waarmee je alle informatie in één portaal verzameld. Vervolgens knutsel jij eenvoudig een perfect rooster in elkaar. Daarom zeg  ik: lang leve tools!

Ga op onderzoek

Dus vraag jij je af of je misschien ook slimmer te werk kan gaan? Juist onder extreme omstandigheden zoals de temperaturen van vandaag kom je er snel achter waar nog verbeteringsmogelijkheden liggen. Ga daarom lekker op onderzoek onder het genot van een koud drankje en ontdek hoe ook jij slim in plaats van (te) hard aan het werk kan gaan!

Geef een reactie