Zakelijke rekening vergelijken en dan pas een rekening openen

Voor je besluit een zakelijke rekening te openen, is de zakelijke rekening vergelijken aan te raden. Op die manier weet je zeker dat je altijd precies die bank kiest die tegemoet kan komen aan jouw specifieke wensen en eisen. Lees op Zzpdaily.nl meer over het gebruik van de zakelijke rekening en dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk.

Het is overigens niet verplicht een zakelijke rekening te openen

Vooropgesteld; het is niet bij wet verplicht dat jij als ondernemer een zakelijke rekening hebt. Toch zal iedereen je aanraden dit wel te doen. Voor je dat zomaar doet, is de zakelijke rekening vergelijken erg belangrijk. Zo weet je dat je altijd de juiste keuze maakt namelijk. Je het niet per se een rekening te openen bij de bank waarbij je al een rekening hebt. Je hebt wat dat betreft vrije keuze. Wel is het zo dat je bij jouw ’eigen‘ bank vaak wat goedkoper een zakelijke rekening kunt openen. Over de kosten kom je overigens meer te weten door de zakelijke rekening te vergelijken.

Zo kun je de zakelijke en privé geldstromen gemakkelijk scheiden

Het kiezen en vergelijken van de zakelijke rekening is dus een goede zaak. Op die manier kun je de zakelijke en de privé geldstromen namelijk prima gescheiden houden Je hoeft dan de zakelijke transacties dus niet te zoeken tussen de dagelijkse boodschappen. Bovendien is het zo dat als je kiest voor een account of een boekhouder, die vaak als eis stelt dat je aan aparte zakelijke rekening hebt. Bovendien is het met een zakelijke rekening gemakkelijk om te sparren met de bank over jouw bedrijf en de financiële situatie.  

Eerst de zakelijke rekening vergelijken en dan pas een rekening openen

Met een zakelijke rekening kom je bovendien een stuk professioneler over. De rekening staat dan immers op jouw bedrijfsnaam en dat komt echt veel beter over richting de klant. Ook ten opzichte van de belastingdienst is het goed dat je een zakelijke rekening hebt. Zeker als de belastingdienst besluit een controle uit te voeren. Heb je geen aparte zakelijke rekening, dan zul je ook privé met de billen bloot moeten. En dat vinden veel mensen toch niet zo prettig. Door de zakelijke rekening te vergelijken, kies je altijd de voor jouw situatie beste bank. Eerst vergelijken dus, en dan pas een rekening openen. Dan weet je in elk geval zeker dat je altijd de beste zakelijke rekening gaat openen. 

Geef een reactie