Sta jij straks strak in pak?

Ben jij opzoek naar een trouwpak man? Wij geven je enkele tips hoe jij deze zoektocht goed kan aanpakken!

 

Zo sta jij straks strak in pak

Dé grote dag vergt veel voorbereiding, dit geldt ook voor de zoektocht naar trouwpakken. Begin daarom maximaal zes maanden van tevoren met oriënteren en plan je pasafspraak ongeveer twee maanden van tevoren. Zo weet je zeker dat je pak zonder stress nog vermaakt kan worden en als gegoten zit op jullie trouwdag.

Oriënteren op stoffen en stijlen

Een trouwpak is niet zomaar een pak. Qua kleuren, prints en stoffen mag het dus wel een tikkie specialer. Is de bruiloft in de lente of zomer? Dan is een lichter gekleurd pak met een ademende stof ideaal. Ook kan je vast kijken of je een chique driedelig pak wil of een modern en casual colbert met een pantalon.

Afstemming op de bruidsjurk en het (kleur)thema

Afstemming is belangrijk. Je wilt tenslotte dat het grote geheel er onvergetelijk uitziet – en anders je partner wel! Bespreek samen de richtlijnen, themakleuren en overall stijl van de grote dag. Wil je zeker weten dat jouw gekozen pak perfect past bij de bruidsjurk? Neem iemand mee die ook bij de pasafspraak van de bruid geweest is.
Soms is het ook mogelijk om een stukje stof van de bruidsjurk mee te nemen. Zo kan alles qua kleur perfect afgestemd worden op de japon. Vraag je partner dan ook om een staaltje te vragen bij de pasafspraak.

 

Weet welke pasvorm je staat

Een pakkenspecialist kan je goed adviseren over welk soort pak het beste bij je figuur past. Maar het is ook goed om zelf te weten wat je goed staat. Ben je bijvoorbeeld lang en slank? Dan kan je kiezen voor meer schoudervulling en een jasje met zakken. Ben je breder of heb je een gespierde bouw? Dan staat een jasje met een borstzak je hoogstwaarschijnlijk goed. Let dan wel op dat het jasje lang genoeg is. Het colbert hoort ongeveer tot je polsen te komen wanneer je je armen laat hangen.

Belangrijk is dat je het jasje zonder moeite dicht kan knopen, de (letterlijke) vuistregel is dat er ongeveer een vuist tussen je borst en het jasje moet passen. Daarnaast mogen de mouwen niet te ver opkruipen, maar mag de mouw ook niet over je handen komen als je je armen strekt. Let ook op de pasvorm van je pantalon. Kan je je handen gemakkelijk in je zakken steken en floddert de broek verder niet? Dan is deze perfect.

Maak een afspraak

Trouwen is een bijzondere gebeurtenis. Bestel daarom niet zomaar een pak online, maar laat je adviseren in een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van trouwpakken. Wanneer je een pasafspraak maakt, kan je samen met familie en vrienden in alle rust pakken passen. Een afspraak kan namelijk zomaar een paar uur duren! Bespreek je ideeën en wensen met de verkoper zodat hij of zij een goed beeld krijgt. Laat je ook verrassen door een pak waar je jezelf misschien helemaal niet in had gezien.

Geef een antwoord