Mijn hybride fiets van Stella

Sinds mijn zestiende jaar rijd ik al scooter. Het fijne aan de scooter is dat je overal zo bent en het is in de stad het snelste vervoermiddel omdat je nooit in de file staat. Sinds april is de regel in Amsterdam ingegaan dat snorscooters op de weg moeten rijden en een helm moeten dragen. Dit zorgt er nou net voor dat de voordelen van een snorscooter er niet meer zijn. Ik heb lang moeten nadenken om mijn scooter weg te doen, want ik ben er nou eenmaal zo aangehecht. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn snorscooter te verkopen en daarvoor in de plaats een elektrische hybride fiets te kopen. 

 

Laatst heb ik in het nieuws gelezen dat mensen met een e-bike gezonder zijn dan mensen met een gewone fiets. En waarom? Omdat mensen met een e-bike sneller de fiets pakken en voor langere afstanden dan mensen met een gewone fiets. Ik werk aan de andere kant van de stad en het is met een gewone fiets ongeveer 40 minuten fietsen. Net iets te lang vind ik, dus daarom denk ik dat een hybride fiets een perfecte oplossing is. Nu kan ik toch over de fietspaden fietsen en ik kan nog een behoorlijke snelheid halen. 

 

Soorten hybride fietsen 

Er zijn heel veel soorten elektrische hybride fietsen. Daarom was het kiezen best wel lastig. Ik zal hier kort even de verschillen van een elektrische fiets uitleggen. Een hybride fiets is een veelzijdige fiets. Deze fietsen zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Denk aan fietsen voor sport maar ook dus voor door de stad heen. Het gewicht van een hybride fiets is meestal veel lichter dan die van stads fietsen of mountainbikes. Hybride fietsen zijn te verdelen in vier categorieën: 

  1. Cross hybride fietsen
  2. Fitness hybride fietsen
  3. Trekking hybride fietsen 
  4. Lifestyle & Urban hybride fietsen

 

Mijn hybride fiets 

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een trekking hybride fiets. Het uiterlijk van deze fiets heeft het meeste weg van een stadsfiets. Het is dan ook erg geschikt om bagage mee te dragen. Een trekking hybride fiets is wel een van de duurdere types, maar doordat ik mijn scooter had verkocht had ik hier ook wel geld voor. Deze fiets is ook erg geschikt voor wanneer je een tocht wilt gaan maken. Dat ben ik de aankomende tijd dan ook van plan.  Mijn oog is gevallen voor het merk Stella. Ik heb veel vrienden die hier een fiets van hebben en uiterst tevreden zijn. Ik heb de fiets zelf nu een week en ik ben er super tevreden over! Het is ook geen straf om iedere ochtend weer naar mijn werk te fietsen. 

Geef een reactie