Marktplaats hacks

Ooit een kinderwagen of buggy op Marktplaats gekocht? Best aannemelijk, want er worden dagelijks bijna 1000 kinderwagentjes te koop aangeboden. Kinderwagens zijn een typisch voorbeeld van een doorgeefproduct: voor een korte periode gebruik je het heel intensief, maar als je kind er uit is gegroeid heb je er niks meer aan. En dus breng je het naar de Kringloop of verkoop je het door op Marktplaats.

Maar hoe zorg je nu dat jouw kinderwagen als eerste weer wordt doorverkocht? Dat uitgerekend jouw kinderwagen opvalt, naast die 999 andere pareltjes?

Marktplaats is een eenvoudig medium om online wat te verdienen, mits je het goed gebruikt. Ik geef je vier tips om succesvol op Marktplaats te verkopen!

1. Sprekende tekst

Je moet natuurlijk je klant een beetje verleiden om je product te kopen. Start je tekst dus altijd met een korte toelichting waarom mensen jouw product echt willen hebben. Inspiratieloos? Kijk dan eens naar de website van de leverancier en copy paste! Het gaat in dit gedeelte puur en alleen om het aanspreken van mensen. Inhoudelijke informatie, dat komt later.

2. Zoekwoorden

Je artikel moet natuurlijk goed vindbaar zijn! Helaas kan je maar zestig tekens kwijt in de titel van je advertentie. Denk dus goed na over de woorden die je uitkiest. Schrijf op waar je op zoek naar was toen je zelf het artikel kocht. Heeft hij speciale kenmerken die aanspreken? Vermeld die belangrijke kenmerken dan in je titel. Houd je titel kort maar krachtig!

3. Goede foto’s

Als mensen scrollen door de advertenties, kijken ze eerst of de titel klopt, en vervolgens of het plaatje aanspreekt. Maak je even snel een paar kiekjes met je telefoon in het schemerdonker? Dan zl je foto niet echt aanspreken. Maak bij voorkeur een foto met helder daglicht, of vind de felste lamp die je kan vinden. Zorg dat je product altijd recht in beeld is. En als er karakteristieke details of speciale kenmerken op je product zitten, maak ook daar dan even een foto van. Minimaal drie foto’s werkt het beste!

4. Zorg voor goede customer service

Tegenwoordig kunnen gebruikers van Marktplaats elkaar waarderen. Dat betekent dat je je best moet doen bij het verkopen van producten, omdat je kan stijgen in waardering. En dat geeft potentiële nieuwe klanten weer vertrouwen. Zorg dus dat je altijd goed bereikbaar bent: je moet snel kunnen handelen als iemand een vraag heeft. Ook bij de afdracht van je verzending moet je zorgvuldig zijn. Verpak ten aller tijde je product goed, want niets is zo vervelend als een kapot item aangeleverd krijgen. Kleine voorwerpen kan je goed in luchtkussen enveloppen verpakken. Voor grotere artikelen zal je toch met dozen en bubbelfolie aan de slag moeten.

Geef een reactie