Leuke gadgets voor je pc

Gemiddeld zitten mensen tegenwoordig zes tot acht uur achter hun PC. Dit is natuurlijk erg lang en het is dus van belang om je tijd achter de PC zo comfortabel en leuk mogelijk te maken. Zo zijn er gadgets die kunnen helpen om minder last op je lichaam te geven, ook zijn er gadgets die gewoon leuk zijn of voor wat ontspanning kunnen zorgen terwijl je intensief werkt. Keuze is er volop in ieder geval. In dit artikel bespreek ik gadgets die je PC ervaring kunnen verbeteren door je fysiek of mentaal te steunen.

 

Ergonomische gadgets

 

Veel voorkomende problemen voor mensen die veel achter hun PC zitten zijn rugpijn door het lange zitten, of natuurlijk de welbekende muisarm, door het maken van dezelfde beweging met je arm. Wat je hieraan kan doen is een ergonomische bureaustoel kopen, en een ergonomische muis. Die zorgen ervoor dat ook bij langdurig gebruik je geen last krijgt van je rug of arm. Er is niets erger dan uren te moeten werken terwijl je pijn hebt, dus het is belangrijk om je lichaam goed in de gaten te houden. Als de pijn niet weggaat is het een goed idee om te overwegen om een vakantie te nemen van je werk.

 

Praktische gadgets

 

Naast ergonomische gadgets heb je ook praktische gadgets. Gadgets die het dagelijks gebruik net even wat makkelijker maken. Een erg praktische gadget is de monitor arm. Dit is een metalen constructie die functioneert als een arm voor je beeldscherm, zodat je het beeldscherm precies zo kunt plaatsen als voor jou gemakkelijk is. Een ander voorbeeld van een praktische gadget is een usb-ventilator. Die kan je aansluiten op de usb-poort, zodat je altijd verkoeling bij de hand hebt.

 

Leuke gadgets

 

Als laatste zijn er gadgets die niet echt nodig zijn, maar gewoon het gebruiken van je PC net iets leuker maken. Bijvoorbeeld een stress boksbal, waar je je werk frustratie op kan afreageren. Dit is een boksbal op een stok die je zo hard kan slaan als je nodig hebt. Ook is er een massagebal met een usb aansluiting, zodat je jezelf tijdens het werk een kleine massage onderbreking kan geven.

 

Hopelijk maken deze gadgets je PC gebruik een stuk comfortabeler en aangenamer, voor mij is dat zeker het geval. Hopelijk hoeven we in de toekomst minder achter ons beeldscherm te zitten, maar voor nu lijkt dat nog een utopie. Maar wie weet, niet heel lang geleden leek het nog ondenkbaar dat iets als een PC zou kunnen bestaan.

 

 

Geef een reactie