Je eigen winkel openen als creatief persoon

Vele creatieve mensen die mooie creaties maken dromen ervan om er hun carrière van te maken. Dit begint natuurlijk bij de vaardigheid om je creaties te verkopen. Er zijn tegenwoordig vele verschillende manieren om dit te doen. Veel creatieve mensen zijn niet persé bedrijfspersonen. Maar als je succesvol wilt zijn als artiest is het ook belangrijk om bedrijfsvoering en bovenal marketing te leren. Hoe goed je creaties ook zijn, je moet ook in staat zijn ze te verkopen. En helaas wint kwaliteit het niet altijd over marketing. Er zijn vele verschillende manieren om een eigen winkel te openen. In dit artikel bespreken we de meest effectieve manieren om je creaties te verkopen.

Eigen fysieke winkel

De meest klassieke manier van verkoop is natuurlijk een eigen fysieke winkel hebben. Dit kan helaas wel heel duur zijn. Je moet namelijk huur betalen voor de winkellocaties en er komt een hoop administratie bij kijken. Op deze manier worden je kosten meteen een stuk hoger. Toch zijn er nog altijd veel voordelen aan een fysieke winkel. Wanneer je winkel op een goede locatie ligt kun je namelijk erg makkelijk klanten krijgen. Daarnaast zorgt een fysieke winkel er ook voor dat je serieus genomen wordt. Het belangrijkste is natuurlijk is een goede locatie waar veel mensen naar binnen lopen. Daarnaast zul je ook je online marketing moeten optimaliseren zodat er meer klanten naar de winkel kopen. Als beginnende creatieveling kun je het beste natuurlijk voor een zo goedkoop mogelijke locatie kiezen. Je kunt je eigen winkeltje zelf opknappen en goedkoop maar hoogwaardig materiaal gebruiken zoals gipsplaten.

Online winkel

We leven natuurlijk in een digitale wereld en er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om online je creaties te verkopen. Je kunt relatief gemakkelijk je eigen website winkel maken. Het grote voordeel van een online winkel is dat de hoeveelheid bezoekers van je winkel in principe ongelimiteerd kan groeien. Je kunt op deze manier heel veel zakendoen. Maar in het begin zal het groeien van je merk heel langzaam gaan. Je zult moeten leren hoe je zelf bezoekers naar je website kunt trekken. Er zijn verschillende mogelijkheden om verkeer naar je website te genereren. Je kunt voor advertenties op bijvoorbeeld Facebook en Google betalen, maar je kunt ook zelf verkeer creëren door bijvoorbeeld een pagina op Facebook te openen of een YouTube kanaal te beginnen. Er is ook de mogelijkheid om te verkopen op online winkels die al bestaan. Je kunt gemakkelijk een winkel openen op bijvoorbeeld Shopify.

Geef een antwoord