vergaderlocatie-Amsterdam

Op zoek naar een geschikte vergaderlocatie in Amsterdam?

Trends komen en gaan en ook in het werkveld ontkom je er niet aan. Een van de laatste en nieuwste trends is vergaderen op een externe locatie. Ook wel vergaderen anno 2019 genoemd. Vergaderen op een nieuwe locatie brengt veel voordelen met zich mee en kan nog heel leuk zijn ook. In dit blog vertellen we je alles over deze laatste en vooral leuke trend.

De voordelen van een vergaderlocatie buiten de deur

Vergaderen buiten de deur, de meeste mensen zitten er vaak niet op te wachten als ze dit horen. Op kantoor heeft iedereen toch gewoon ze eigen spullen en apparatuur. Je begeeft je daar heerlijk in je comfortzone en aangezien mensen gewoonte diertjes zijn verbreken we onze “gewoontes” niet graag. Toch zouden we dit wel eens moeten doen. Door een vergadering te verplaatsen naar een andere locatie worden werknemers uit hun comfortzone gehaald waardoor aspecten zoals creativiteit veel meer de kans kregen. Haal een persoon uit hun comfortzone en ze beginnen spontaan out-of-the-box te denken. Daarnaast is een externe vergaderlocatie soms veel beter bereikbaar voor alle partijen. Amsterdam is bijvoorbeeld een hele centrale plek in de randstad. Een vergaderlocatie in Amsterdam huren is daarom ook helemaal niet zo’n slecht idee. Het is makkelijk bereik voor iedereen en je begeeft je meteen in een leuke stad, meteen lekker borrelen met ze alle daarna.

Waar moet een goede vergaderlocatie over beschikking?

Maar hoe weet je nu of een vergaderlocatie in Amsterdam wel geschikt voor jullie is? Ten eerste moet deze vergaderlocatie niet midden in de stad liggen maar wel aan de ring. Hoe meer in de stad, hoe lastiger te bereiken en daarmee raak je meteen een voordeel kwijt. Daarnaast moet een vergaderlocatie ook genoeg ruimte bieden en de juiste apparatuur hebben. Denk hierbij aan een beamer, whiteboard of laptops. Ook is eventuele catering misschien wel fijn mocht de vergadering langer dan een paar uur duren. Vraag van te voren in ieder geval altijd even naar de mogelijkheden. Dan weet je precies wat je wel en niet mag verwachten van de vergaderlocatie in Amsterdam. Beschikt de vergaderlocatie niet over een catering? Dan is het misschien wel mogelijk om deze in te huren. Veel is mogelijk als er maar van te voren duidelijk wordt overlegd over wat wel kan en wat niet kan.

Dus wacht niet langer en verdiep je eens in de laatste trend wat betreft vergadering op een andere locatie. Wie weet is het wel iets voor jou en je collega’s.

Geef een reactie