Hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwe woonkamer meer sfeer heeft?

Ga je binnenkort verhuizen en wil je ervoor zorgen dat de nieuwe woonkamer er wat gezelliger uitziet dan de vorige? Lees dan even verder. Sfeer is heel belangrijk in huis. Wie komt er nou niet het liefst thuis in een warm huis waar je een thuisgevoel van krijgt? Daarom is het een goed idee om je nieuwe woonkamer zo in te richten en te stylen dat je je er helemaal thuis voelt. In dit blog lees je hoe je ervoor zorgt dat jouw nieuwe woonkamer er sfeervol uitziet.

Grote bank

Eén van de meest sfeervolle dingen om te hebben is een grote, zachte en comfortabele bank. Hierbij kun je kiezen voor een écht statement piece of juist een bank die mooi past tussen het interieur, maar niet te veel opvalt. Het is net wat jij mooier vindt. Als je graag een grote bank wilt, is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren bij het verhuizen, zodat je er niet zelf mee hoeft te sjouwen. Ga je verhuizen naar Utrecht? Dan kun je kiezen voor verhuisbedrijf utrecht. Ben je van plan om in een hoog appartement te gaan wonen in Rotterdam? Kies dan bijvoorbeeld voor verhuislift huren rotterdam.

Lichten met dimfunctie

Als er iets is wat de sfeer bepaalt in huis, is het wel het licht. Wanneer je op zoek gaat naar mooie lampen, is het daarom verstandig om iets te kiezen met een dimfunctie, zodat je zelf de helderheid van het licht kunt bepalen. Daarnaast is het handig om in je achterhoofd te houden dat warm/geel licht ook sfeervoller dan wit licht. Zeker in combinatie met een warme kleur op de muren, kan warm licht heel sfeervol zijn.

Kunst aan de muur

Heb je een huis met lichte muren? Dan we werkt het vaak goed om iets aan de muur te hangen, zoals kunst, foto’s of instrumenten. Het ligt een beetje aan wat jouw interesses zijn, wat beter bij je past. Ben je zelf kunstenaar of kunstbewonderaar? Dan is het natuurlijk heel leuk om wat kunst aan de muur te hangen. Bespeel je een instrument, zoals een ukelele of gitaar? Hang die dan aan een mooie houder aan de muur. Luister je veel naar muziek?  Op die manier zien de mensen die bij je langskomen meer wie jij bent en wat je leuk vindt.

Houten meubels

Dit is iets waar je van moet houden (zoals alles in dit blog), maar hout kan heel sfeervol zijn in een woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel, boekenkast of vloer. Zeker wanneer je veel wit in de woonkamer hebt, kan hout de uitstraling ervan iets warmer maken. Heb je een mooie houten piano of een ander instrument? Dan kan dat ook heel goed werken als decoratie in de woonkamer.

Geef een antwoord